start  consult  welke klacht bij welk dier  mijn achtergrond  contact 

 

bachremedies

bioresonantie

fytotherapie

homeopathie

reiki

tteam

biochemische zouten

aromatische olien

Fytotherapie bij dieren

Deze therapie wordt  ook vaak kruidengeneeskunde genoemd

Dieren in de vrije natuur maken ook gebruik van deze vorm van genezen. Wilde dieren kiezen bij problemen vaak intuïtief de juiste kruiden. Bij de wolapen in de Apeheul is hier o.a. onderzoek naar gedaan.

Onze huisdieren hebben meestal niet voldoende geschikte planten in hun omgeving of nooit geleerd om de juiste te kiezen dus zul je hen daarbij moeten helpen.

 

Uiteraard is het belangrijk om te kijken wat je wilt bereiken met de middelen. Meestal zijn er meerdere kruiden geschikt vanwege hun werking.  Om tot een keuze te komen kijk je naar het type dier en de type klacht die je wilt behandelen. Dat wil zeggen bij een traag dier met ademhalingsproblemen, ga je kruiden gebruiken die hem activeren . Bij een onrustig dier geef je in dit geval eerder kalmerende kruiden. We noemen dit het contrario-principe (het tegenovergestelde).

De dosering is afhankelijk van de diersoort, de grootte van het dier, maar ook de leeftijd, activiteiten, temperament enz. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de toxiciteit van sommige kruiden. De dosis en/of de duur moeten daarop worden aangepast. Paard/Tinker

 

Over het algemeen is fytotherapie een milde methode die vaak pas op langere termijn een effect laat zien.

Voor sommige dieren zoals landbouwhuisdieren is kruidengeneeskunde uitermate geschikt . Met name ook voor katten kan kruidengeneeskunde een optie zijn, omdat aromatherapie vaak minder geschikt is voor deze ‘gevoelige” dieren.

De kruiden kunnen in verschillende vormen worden toegediend: gedroogd, als thee, als aftreksel, als kompres etc. Zowel inwendig als uitwendig.

 

 lees verder 

 

 

 

 

 

                                         praktijk alternatieve geneeswijzen dieren   www.dierenwijzer.com   024-3223238